Ponudba za šole


Obisk Hiše eksperimentov na Trubarjevi cesti 39 v Ljubljani

Obiščite nas v naših prostorih in si oglejte našo stalno razstavo eksponatov, ki vključuje več kot 50 "naredi sam" eksperimentov. Za popestritev vašega obiska, si lahko izberete tudi ogled znanstvene dogodivščine.
Obisk skupin je možen samo po predhodnem naročilu!
Za naročanje in več informacij nas pokličite na našo telefonsko številko 01 300 6 888.

Ogled stalne razstave
Cena obiska za enega učenca je 8 EUR. Spremljevalci imajo prost vstop (število glede na šolske normative, če je število višje, velja za dodatne spremljevalce običajna cena).
Hkrati nas lahko obišče skupina največ 50 učencev. Obisk skupine traja 45 minut, med skupinami je po najmanj 15 minut razmaka.

Znanstvene dogodivščine
Cena znanstvene dogodivščine je 130 EUR, če si jo izberete sami, oziroma 80 EUR, če dovolite da jo izberemo mi. Trajanje posamezne dogodivščine je okvirno 30 minut. V primeru dveh manjših skupin (ki sta skupaj največ 50 učencev), je možno, da si eno dogodivščino ogledata obe skupini hkrati.


Dodatne možnosti
V kolikor želite, je na voljo tudi predjed pred obiskom ter učni listi, ki vam nudijo malce predogleda kaj vse boste v Hiši eksperimentov videli.Okviren pregled zasedenosti
Ogledate si lahko tudi koledar odprtosti. Na koledarju je možno videti tudi okvirno zasedenost Hiše za posamezen dan . Označena je z malim pravokotnikom v zgornjem desnem kotu posameznega dneva. Zelena pomeni prosto, rdeča polno zasedeno.


Obisk Hiše eksperimentov na vaši šoli

Naša mobilna ekipa vas lahko obišče tudi na vaši šoli in vam s tem omogoči doživetje enake kakovosti kot v Hiši eksperimentov. Več informacij si lahko preberete na spletni strani mobilnih aktivnosti. Vse informacije o mobilnih aktivnostih so na voljo na telefonski številki 01 300 6 888 ali e-poštnem naslovu hiska@he.si.


Hiška eksperimentov
S to aktivnostjo lahko spremenite vašo šolo v center znanosti za en dan. Na šoli postavimo približno 50 mobilnih eksperimentov za cel dan in s tem omogočimo ogled in eksperimentiranje celotni šoli. En razred, ki si Hiško ogleda, potrebuje eno šolsko uro. Hiška eksperimentov ostane postavljena do popoldanskih ur, da je ogled omogočen tudi staršem in/ali ostalim sorodnikom. Kot dodatek si lahko izberete tudi eno ali več znanstvenih dogodivščin. Število prisotnih na dogodivščini je odvisno od kapacitete prostora, a hkrati ne more biti večje kot 80 učencev.
Za informacijo o ceni ter možnih terminih nas kontaktirajte preko e-pošte hiska@he.si ali na tel. št. 01 300 6 888.

Dan dejavnosti
V kolikor želite že pripravljen tehniško-naravoslovni dan, je Dan dejavnosti prava izbira. Za vsak sodelujoči razred pripravimo 5 šolskih ur aktivnosti, ki vključujejo naše mobilne eksperimente, znanstveno dogodivščino, delavnico izdelovanja eksperimentov iz preprostih materialov ter še več. Za informacije o ceni, možnih terminih, številu učencev in drugih pogojih nas prosimo kontaktirajte preko e-pošte danD@he.si ali na tel. št. 01 300 6 888.


Šolska tekmovanja

Tekmovanje elastomobilov
Izdelajte vaš elastomobil (vozilo na pogon z uporabo elastike in/ali vzmeti) in z njim na Kongresnem trgu v Ljubljani tekmujte na državnem tekmovanju z udeleženci iz celotne Slovenije.
Tekmovanje je v osnovi namenjeno osnovšolcem.
Tekmuje se v ekipah dveh ali treh učencev. Šola lahko na tekmovanje pošlje največ dve ekipi.
Za več informacij si lahko preberete aktualni pravilnik, si ogledate poročila in fotografije s preteklih tekmovanj, ali pa nas kontaktirajte na elektronski naslov elastomobili@he.si.
Državno tekmovanje tipično poteka konec marca - zadnja ali predzadnja sobota v marcu.


Tekmovanje v odpiranju fizikalnih sefov - Videl, premislil, odklenil!
Tekmovanje za srednješolce, z možnostjo uvrstitve na mednarodno raven. Izdelati je potrebno fizikalni sef (ki vključuje dve fizikalni uganki - če jih rešimo, dobimo ključ/kodo za sef), na samem tekmovanju pa je potrebno pokazati tudi razumevanje fizikalnih pojavov vključenih v izdelani sef, ter sposobnost vdiranja v sefe drugih tekmovalcev.
Tekmuje se v ekipah po 5 dijakov.
Najboljših nekaj skupin dobi možnost obiska mednarodnega tekmovanja, ki vsako leto poteka v Izraelu v marcu.
Za več informacij si lahko preberete aktualni pravilnik, si ogledate poročila in fotografije s preteklih tekmovanj, ali pa nas kontaktirajte na elektronski naslov vpo@he.si.
Državno tekmovanje tipično poteka v drugi polovici januarja v popoldanskih urah med tednom


Izobraževanja za učitelje in vzgojitelje

Nudimo tudi izobraževanja za učitelje ter vzgojitelje, tako v naših prostorih, kot tudi pri vas. Za več informacij in/ali ponudbo nas kontaktirajte na e-poštni naslov info@he.si.


OSNOVNE INFORMACIJE
individualni obisk
skupinski obisk

* pridržujemo si pravico do spremembe
© 2014 Hiša eksperimentov