Kalkulator
Hiška Eksperimentov
Interaktivni mobilni center znanosti za vse

© Hiša eksperimentov 2023
Zgodaj zjutraj pridemo v vašo šolo/vrtec. "Zavzamemo" dve do tri učilnice in jih napolnimo z interaktivnimi eksperimenti.
Sledi izobraževanje učiteljev/vzgojiteljev/profesorjev na temo interaktivnega eksperimentiranja.
Popoldne pospravimo eksperimente v kombi in ... do naslednjega snidenja!
Več kot 50 eksperimentov iz različnih področij znanosti čaka, da se z njimi spoprimejo vaši radovedneži. Seveda ob pomoči vaših učiteljic/vzgojiteljev in profesoric ter naših demonstratorjev.
V času ene šolske ure hkrati eksperimentira okrog 60 radovednežev. Na dan je to do 700 učenk, učencev, dijakov in dijakinj.
Največ se naučiš skozi lastne izkušnje, kjer so napake dobrodošle.
Znanstvene dogodivščine so komunikacija o neki temi, pri čemer je glavni cilj stimulirati diskusijo in rešiti se straha postavljanja vprašanj in iskanja odgovorov. Dogodivščine se dogajajo v telovadnici.
Zanimivo je, kako samo dve besedici - "Ne vem" - označujejo iskrenost, hrabrost in znanje o zavedanju meja svojega znanja. In kako težko si jih upajo starejši izreči.
Tu so nekateri naslovi naših dogodivščin: Plinologija, Težiščelogija, Jajčkologija, Zvokologija, Mehurčkologija, ...
Po končanem rednem pouku lahko z eksperimentiranjem nadaljujejo še tudi mame, očetje, dedki, babice, sestre, bratci, tete, ...
Hiška eksperimentov je namenjena vsem - neodvisno od starosti. Edino, kar šteje je odprt um, radovednost in dobra volja.